Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu: ‘Confruntarea globală a diplomațiilor: Biden în Arabia Saudită, Putin în Iran, proștii UE (Leyen, Michel, Borell) în vacanță. Frigul care vine, cel mai mic rău!’

1 0

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, atrage atenția că ”războiul din Ucraina a schimbat complet jocurile de putere globale, viitorul lumii fiind reflectat în mișcările diplomatice ale marilor actori”

”CONFRUNTAREA GLOBALĂ A DIPLOMAȚIILOR: BIDEN ÎN ARABIA SAUDITĂ, PUTIN ÎN IRAN, PROȘTII UE (LEYEN, MICHEL, BORELL) ÎN VACANȚĂ. FRIGUL CARE VINE, CEL MAI MIC RĂU!
Războiul din Ucraina a schimbat complet jocurile de putere globale, viitorul lumii fiind reflectat în mișcările diplomatice ale marilor actori. Occidentul minimalizează sau se face că nu vede ce se întâmplă, situație extrem de gravă, struțul care bagă capul în nisip crezând că evită pericolul. Este inacceptabil.
Media occidentală a început să avertizeze, voci din ce în ce mai puternice vorbind despre declinul Occidentului. Un semnal puternic, deși tardiv, a fost dat de Tony Blair acum câteva zile, care a vorbit despre noua dominație a Chinei, ireversibilă: o banalitate de altfel: se vorbește despre asta de pentru 10 ani, iar Blair tocmai acum vede – dominația Chinei pare a fi azi foarte aproape, dacă nu deja o realitate.

De ce această orbire a politicienilor americani și europeni? Măsuri de adaptare la noile realități geopolitice trebuia să fie luate de cel puțin un deceniu. Aroganța, nerealismul și lăcomia sunt singurele motive logice. Este azi prea târziu? Posibil că da.

Iată, vizita la Ryad a lui Biden a fost calificată de marea majoritate a presei americane și europene ca un insucces. Cu toate că s-a umilit în fața prințului moștenitor Salman, pe care îl acuzase de crimă declarând Arabia Saudită un stat ”paria”, Biden s-a întors acasă cu mâna goală: doar cu promisiuni declarative că saudiții vor crește producția de petrol vreodată. O fotografie editată circulă în rețelele de socializare, preluată din media saudită, în poza oficială apărând Biden, alături de Salman, în brațe un bidon roșu de plastic. În urmă cu câteva luni, saudiții au prezentat pe televiziunile naționale un scheci teribil împotriva lui Biden. Părăsirea de către Arabia Saudită a parteneriatului cu SUA ar fi o tragedie globală pentru occidentali, iar semnalele transmise recent către Iran din partea Ryadului, dar și către Putin și China, ar pune capăt prezenței Occidentale în întregul Orient mijlociu.
La câteva zile a avut loc la Teheran întâlnirea între Raisi, Putin și Erdogan, pe care o mare parte din media a numit-o ”axa împotriva Occidentului”. O întâlnire istorică, mai ales prin prezența Turciei, Erdogan transmițând mesaje deosebit de agresive chiar împotriva statelor partenere NATO. Realizarea parteneriatului ruso-turco-iranian sub patronajul Chinei, se adaugă dezvoltării BRICS-ului, o uniune economică pe patru continente – Europa, Asia, Africa și America latină. Toate acestea având componenta oficială a anti-occidentalismului.
UE nu există pe această scenă globală, un bloc economic care se laudă ca fiind cel mai puternic din lume. Cu siguranță că ”marii lideri”, Von de Leyen, Charles Michel și Josep Borell (președintele Comisiei Europene, Președintele Consiliului European și Înaltul Comisar pentru politică externă a UE) nici măcar nu sunt primiți la asemenea reuniuni, nu contează. Din cauza prostiei și compromiterii lor totale, niște neomarxiști paranoici, practic groparii proiectului european. Ei au de spus un singur lucru: europenii să se pregătească de frig în iarna care vine – ce idioți! Într-un gest de disperare, Ungaria vrea să-și salveze cetățenii să înghețe în casă și tocmai a solicitat Rusiei creșterea livrărilor de gaze, Parlamentul Ungar luând și decizia istorică de a nu mai recunoaște, practic, autoritatea Comisiei Europene. De asemenea, polonezii au marcat încă o ruptură puternică, Kaczynski declarând că nu vor mai face nicio concesia în chestiunea justiției în fața UE.

Cum s-a ajuns la așa ceva? Pentru că, văzând lucrurile în perspectivă și cu realism, pe noi, europenii ne așteaptă un singur lucru: prăbușirea economică, socială și politică.

Desigur, România, cea mai obedientă și mai umilită țară din UE și NATO, nu are niciun cuvânt de spus, toți așa-zișii lideri politici fiind niște nulități și trădători. Dar, ce este de făcut? Așteptăm pur și simplu apocalipsa economică și prăbușirea întregului sistem? Profesorul Adrian Severin vorbea în urmă cu ani de necesitatea unei noi așezări geopolitice sub patronajul ONU. Nu a fost ascultat, ci, din contră, demonizat de neomarxiști. Cu asemenea decidenți la nivel european, nicio speranță. Așa încât, frigul care vine peste noi este cel mai mic dintre relele care ne așteaptă!”, a scris Aurelian Pavelescu pe Facebook.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Miron Mitrea: 'Dacă România nu se mai împrumută, pensiile și salariile trebuie să scadă cu cel puțin 30%'

Analistul politic Miron Mitrea afirmă că, în cazul în care România hotărăște să nu se mai împrumute, atunci Guvernul va fi forțat să reducă pensiile și salariile cu cel puțin 30%. „De vreo 3 ani, datoria externă a României face o gimanstică incredibilă. Ne împrumutăm pe bandă rulantă. Statul se […]