Rușii strâng recolta din Ucraina: Moscova transferă în regiunile ocupate combine agricole din Crimeea

0 0

Rusia a trimis combine de recoltat din Peninsula Crimeea în două regiuni ocupate de Rusia din Ucraina pentru a acoperi lipsa de echipamente necesare pentru a transporta recolta, a declarat un reprezentant al unei administraţii locale instalate de Rusia, relatează Reuters.

Ucraina a acuzat Rusia, cel mai important exportator de grâu la nivel mondial, că a furat cereale din teritoriile pe care armata rusă le-a cucerit de când Moscova a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie. Moscova dezminte acuzaţiile.

”Penuria de maşini agricole a fost dezvăluită în timpul campaniei de recoltare în regiunile Zaporijieşi Herson”, a declarat un reprezentant al administraţiei ruse a regiunii Zaporijie, în satul Lobanove din nordul Peninsulei Crimeea.

El a oferit aceste declaraţii în timp ce stătea alături de câteva combine roşii şi negre fabricate de societatea mixtă ruso-belarusă Bryanskselmash. La scurt timp după aceea, Reuters i-a filmat plecând în direcţia Zaporijie.

Oficialul a spus că maşinile sunt necesare pentru că ”echipamentul care era acolo înainte a fost fie demontat, fie luat de foştii proprietari în afara regiunilor”, a precizat el..

Evgeni Balitski, şeful administraţiei de ocupaţie din Zaporijie, a declarat pe reţelele sociale că aceste combine au fost furnizate de Ministerul rus al Agriculturii.

Regiunea ar trebui să primească încă 75 de maşini agricole în timpul recoltării, a adăugat oficialul, conform stiripesurse.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Kievul neagă pierderea a 4 sisteme HIMARS oferite de SUA

Ministerul rus al Apărării a anunţat, vineri, că în ultimele săptămâni forţele militare ruse au distrus patru sisteme de artilerie HIMARS, furnizate Ucrainei de Statele Unite, dar Kievul susţine că informaţiile nu sunt reale. În perioada 5-20 iulie, „patru lansatoare şi un vehicul de încărcare din cadrul sistemelor multiple de rachete […]