Omul lui Vladimir Putin în Partidul lui Dacian Cioloș

Redactia
0 0

Fondatorul Russiatoday.ro în România, Dan Mușetoiu, s-a înscris în Partidul lui Dacian Cioloș, PLUS. Pe tot parcursul campaniei pentru alegerile prezidențiale el a facut propagandă pentru Alianța USR-PLUS și a fost delegatul acestora într-o secție de votare. Toate informațiile sunt publice pe pagina sa de Facebook de unde am extras și urmatoarele date:

 ”Mă întreabă (foști) colegi din presă (în privat, că public încă le dă cu zecimale), ce fac eu cu viața mea! Greu să explic de fiecare dată! Așa că le zic aici, pe principiul lui Trevor Noah: If you don’t know, now you know!
1. Am participat la alegeri ca delegat din partea USR-PLUS în sectia de votare 70 din București (704 voturi Iohannis, 702 voturi Barna, 106 Dăncilă).
2. A doua zi am făcut cerere de adeziune la PLUS, sectorul 1 (adică alaltăieri). Sper să mi-o aprobe 
3. Ce-am de gând să fac la PLUS (dacă îmi aprobă ”adeziunea”)? Câteva chestii, din care:
a) Să încerc să-i conving ceva mai devreme de un adevăr care, deocamdată, este doar intuit (sugerat doar prin postări timide pe facebook), și anume că USL există și funcționează bine-merci. Da, USL, adică alianța PSD-PNL. Nu numai că există, dar iată că își păstrează și un 70% înfricoșător. Se pare că oamenii ăștia din PLUS (nu mai zic de USR) sunt prea tineri ca să-și aducă aminte strategia prin care FSN-ul ”emanat” în 1989 (prin fărămițările dictate de algoritmi electorali) și-a păstrat puterea câteva decenii. Cam asta a făcut din 2012 USL-ul și uite, a câștigat Cotroceniul!
b) Urăsc să-i dau dreptate lui Gușă (motivul, în poza atașată postării), însă România e cam înconjurată de vecini care răspund la apăsările de buton de la Moscova. Ca să nu cadă între vagoane, România trebuie să observe Rusia ceva mai atent și să înțeleagă ce se întâmplă acolo. Ceea ce deocamdată nu se întâmplă. Cel puțin în spațiul public, nu văd vreun analist care să ”vadă” și să ”înțeleagă” (poate cu excepția lui Unteanu și, din când în când, mult mai rar, Dungaciu. Chifu e doar un alt fel de Mândruță mai zgomotos pe tema asta).
c) Dacă mă mai întreaba cineva de Russia Today, îi zic doar atât: când am înregistrat brandul la OSIM și am dat drumul la site, s-au întâmplat următoarele:
– Au fost sistate discuțiile oficiale (cu stegulețele pe masă) privind deschiderea unei stații RT la București (până la clarificarea chestiunilor legale). RT m-a dat în judecată pe chestia asta (a contestat înregistrarea brandului la OSIM) printr-o casă celebră de avocatură (chiar, cine credeți că a fost? Valeriu Stoica sau Dan Șova? Ghiciți voi care din ăștia doi a reprezentat RT!)
– Mi s-a umplut căsuța de mai de CV-uri de vedete media care voiau să facă parte din proiect (nu le fac publice, că plm, e aiurea)
– După lansarea site-ului russiatoday.ro și analiza traficului, Vocea Rusiei s-a închis! A trecut ceva vreme până s-a deschis Sputnik, dar la Chișinău, nu la București, unde erau deja fripți!
– Apoi am vândut site-ul și, după cum se vede cu ochiul liber, s-a închis! Nu insistați că nu vă zic cui l-am vândut.
Oricum, întreaga poveste m-a apropiat mult de mediile în care relația România-Rusia este analizată/construită zi de zi de ambele ”părți”. Nu vorbesc nici de politică, nici de servicii, nici de masonerie. Gândiți-vă la un think-tank. Nu e modestia una dintre principalele mele calități, însă cred că expertiza mea pe Rusia e mult mai bună decât a majorității analiștilor din spațiul public, care tot o dau de gard și nu sunt în stare să anticipeze corect nici măcar un pas al Moscovei. N-am date concrete, însă dacă și în servicii lucrurile stau la fel, am cam belit-o!
Adăugați la asta o experiență de +25 ani în presă, de la reporter de noapte la director de stație tv și o să intuiți cam ce am de gând să fac la PLUS (dacă-mi aprobă 🙂 )
PS1 Nu mai lucrez în presă de prin 2014, fac lucruri mai puțin stresante din care îmi asigur pâinea cea de toate zilele. Jobul se cheamă Data Scientist, folosesc statistica învățată în facultatea de fizică (și recapitulată minuțios zi de zi) și un limbaj de programare care-mi place mai mult ca vânătoarea și pescuitul pe care le practicam pe vremuri, Python. Lucrez cu baze de date, super boring față de activitatea de jurnalist, însă iată că s-a trezit geek-ul din mine fix acu, la bătrânețe! :)))
PS2. Uite și de ce nu-mi place să-i dau dreptate lui Gușă, aderat și el la PSD zilele astea și apoi dat afară. I-am acoperit doar numarul de telefon (nu și l-a schimbat de atunci, din noiembrie 2009).
PS3. Ca sa nu-mi aruncați cu GDPR-ul în față, vă dau și linkul: deja e informație publică, și nu de azi-de ieri! (https://archive.org/details/GUCCIFERARCHIVE)”


Dan Mușetoiu este acuzat de rusofilism, dar își face selfie cu Ambasadorul Statelor Unite din România.

Pe profilul sau de Facebook a făcut o campanie destul de agresivă pentru Alianța USR-PLUS în contextul alegerilor prezidențiale.

După ce a fost reprezentantul Alianței USR-PLUS în secția de votare, acesta a primit un e-mail (cu o exprimare destul de seacă), prin care i se respinge cerere de adeziune în Partidul PLUS, pe motiv că este incompatibil cu valorile partidului.  

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ANCOM recomanda utilizatorilor sa aleaga cu grija ofertele online de Black Friday si sa fie atenti la conditiile si termenele de livrare a coletelor

Pentru că de Black Friday piața online este inundata de oferte speciale, iar operatorii de comunicatii vin cu o gama larga de oferte speciale de telefonie, internet sau televiziune Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii atrage atentia utilizatorilor sa se informeze inainte de a face orice achizitie, astfel incat sa aleaga produsul sau oferta telecom care corespunde cel mai bine nevoilor lor.

You May Like