Cristian Terheș atrage atenția: Ce informații despre voi vor fi stocate pentru ‘certificatul verde digital’?

2 0

Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș a dezvăluit ce va conține pașaportul/certificatul verde digital adoptat la nivel de Uniune Europeană și atrage atenția asupra încălcării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor statelor membre UE.

”Ce informatii despre voi vor fi stocate pentru „certificatul verde digital”?
Am spus ca am votat impotriva intrarii in procedura de urgenta a regulamentului privind instituirea la nivelul UE a „pasaportului/certificatului verde digital” deoarece creaza premizele unei supravegheri in masa a populatiei cu vadite efecte negative in incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale.
In documentele Comisiei Europene se spune ca acest certificat va „facilita libera circulatie” in UE, ceea ce e aberant. Nu o va facilita, ci o va conditiona, astfel ca „libera circulatie” dintr-un drept devine un privilegiu.
Pentru cei care cred ca acest certificat nu e mare lucru, mai jos puteti vedea ce date vor fi colectate despre fiecare prin acest sistem. Google si Facebook sunt mici copii la stocarea datelor personale pe langa ce va fi cu acest „certificat verde digital”.
==========================================
Bruxelles, 17.3.2021
COM(2021) 130 final
ANNEX
ANEXĂ
la
Propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind un cadru pentru eliberarea, verificarea și acceptarea adeverințelor interoperabile de vaccinare, de testare și de vindecare în vederea facilitării liberei circulații în timpul pandemiei de COVID-19 (adeverința electronică verde)
ANEXĂ
Seturile de date pe care le conțin adeverințele
1. Câmpurile de date care trebuie incluse în adeverința de vaccinare:
(a) numele: numele de familie și prenumele, în această ordine;
(b) data nașterii;
(c) boala sau agentul vizat;
(d) vaccin/profilaxie;
(e) produsul medical administrat la vaccinare;
(f) deținătorul autorizației de introducere pe piață a vaccinului sau producătorul vaccinului;
(g) numărul de vaccinuri/doze administrate din schema de vaccinare;
(h) data vaccinării, cu indicarea datei ultimei doze administrate;
(i) statul membru de vaccinare;
(j) emitentul adeverinței;
(k) un identificator unic al adeverinței.
2. Câmpurile de date care trebuie incluse în adeverința de testare:
(a) numele: numele de familie și prenumele, în această ordine;
(b) data nașterii;
(c) boala sau agentul vizat;
(d) tipul testului;
(e) denumirea testului (opțional pentru testul NAAT);
(f) producătorul testului (opțional pentru testul NAAT);
(g) data și ora prelevării probei testate;
(h) data și ora obținerii rezultatului testului (opțional pentru testul rapid de detecție a unui antigen);
(i) rezultatul testului;
(j) centrul sau unitatea de testare;
(k) statul membru de testare;
(l) emitentul adeverinței;
(m) un identificator unic al adeverinței.
3. Câmpurile de date care trebuie incluse în adeverința de vindecare:
(a) numele: numele de familie și prenumele, în această ordine;
(b) data nașterii;
(c) boala de care s-a vindecat cetățeanul sau agentul care a provocat infecția de care s-a vindecat cetățeanul;
(d) data primului rezultat pozitiv al testului;
(e) statul membru de testare;
(f) emitentul adeverinței;
(g) adeverință valabilă de la;
(h) adeverință valabilă până la (nu mai mult de 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv al testului);
(i) un identificator unic al adeverinței”, a scris Cristian Terheș pe Facebook.
Ar putea fi o imagine cu text care spune „CERTIFICATUL VERDE DIGITAL VA FACILITA CONDIȚIONA LIBERA CIRCULAȚIE în UE”

Într-o altă postare pe Facebook, Europarlamentarul PNȚCD, Cristian Terheș, arată cum s-au poziționat europarlamentarii români la votul privind instituirea la nivelul UE a „pasaportului/certificatului verde digital”

”Am votat impotriva intrarii in procedura de urgenta a regulamentului privind instituirea la nivelul UE a „pasaportului/certificatului verde digital”.
Prin acest „pasaport digital” cetatenii din sau din afara UE vor fi fișați daca au avut sau nu vaccin anti-Covid, daca au fost bolnavi cu Covid, etc. Genul acesta de actiune, inspirata dupa modelul din China de monitorizare si fișare a populatiei, creaza premiza unei supravegheri in masa a populatiei fara precedent la scara planetara. Daca in cazul Chinei vorbim despre o tara, in cazul UE vorbim de mai multe tari. Odata instituit acest sistem de supraveghere a populatiei va fi foarte usor pentru niste birocrati sa instituie noi masuri restrictive sau sa conditioneze exercitarea unor drepturi pentru ca oamenii sa faca ceva la schimb.
Pe scurt, daca un asemenea „pasaport digital” va intra in uz, se va ajunge si in UE, ca in China, ca oamenii sa fie „domesticiti” dupa cum considera statul.
Dreptul la libera circulatie in interiorul UE este un drept castigat de romani prin integrarea Romaniei in UE. Acest drept nu poate fi conditionat de asemenea mijloace de inspiratie totalitara, cum e acest „certificat verde digital”.
Orice conditionare a libertatii de circulatie o transforma dintr-un drept al persoanei intr-un privilegiu acordat/permis de stat in anumite conditii. Pe o asemenea logica se fonda si dreptul sovietic, inspirat din filozofia marxista, care spunea ca cetatenii nu au drepturi fundamentale inalienabile, pe care statul le respecta si/sau garanteaza, ci orice drept e de fapt un privilegiu pe care statul il acorda omului, motiv pentru care ii poate si revoca aceste „privilegii” daca persoana nu se comporta cum vrea statul.
Dupa cum vedeti, se vrea „domesticirea”, monitorizarea si controlarea populatiei de catre stat, control de pe urma caruia unii fac foarte multi bani.
Doar 3 europarlamentari romani am votat impotriva acestei masuri totalitare de monitorizare in masa a populatiei. Puteti consulta rezultatul votului in atasamente.
PNTCD se opune acestei masuri totalitare si din pozitia de europarlamentar voi face toate demersurile pentru ca aceasta sa nu intre in vigoare”, se arată în postarea de pe Facebook a Europarlamentarului PNȚCD.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aurelian Pavelescu: 'Greva de la metrou - Cine seamănă vânt, culege furtună'

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a postat pe profilul său de Facebook un mesaj cu privire la greva de la metrou: ”Comportamentul sindicaliștilor de la metrou este același, un ”miting spontan”, ca și cele #rezist, fiind blocat Bucureștiul”. ”GREVA DE LA METROU – ”CINE SEAMĂNĂ VÂNT, CULEGE FURTUNĂ” România a fost […]