Presiuni ale Chinei asupra Germaniei pentru a-şi ameliora imaginea cu privire la gestionarea COVID-19

Diplomaţi chinezi au abordat responsabili ai guvernului german cu scopul de a-i incita să exprime opinii pozitive asupra gestionării de către Beijing a epidemiei de COVID-19, a declarat Ministerul de Interne german , într-o scrisoare pe care Reuters a putut-o să o consulte duminică.

The Chinese national flag flies at half-mast behind a statue of late Chinese chairman Mao Zedong in Wuhan, Hubei province, as China holds a national mourning for those who died of the coronavirus disease (COVID-19), on the Qingming tomb-sweeping festival, April 4, 2020. REUTERS/Aly Song
4 0

„Guvernul german este la curent cu contactele individuale avute de diplomaţi chinezi în scopul de a-i face să exprime public opinii pozitive despre gestionarea crizei generate de noul coronavirus de către Republica Populară Chineză”, se poate citi în acest mesaj datat 22 aprilie.

„Guvernul federal nu a cedat acestor solicitări”, adaugă scrisoarea trimisă deputatei ecologiste Margarete Bause ca răspuns la o interpelare pe acest subiect.

Acest mesaj a fost dezvăluit în premieră de publicaţia germană Welt am Sonntag, care precizează că Ambasada Chinei la Berlin a calificat informaţiile sale drept „mincinoase şi iresponsabile”.

Reuters nu a putut contacta ambasada pentru comentarii.

De asemenea, China ar fi încercat să blocheze difuzarea unui raport al Uniunii Europene în care Beijingul era criticat pentru că ar fi alimentat dezinformarea cu privire la epidemia de coronavirus, transmite Reuters pe baza a patru surse şi mesaje diplomatice europene.

Gestionarea crizei generate de coronavirus reprezintă o nouă sursă de tensiune între SUA şi China, reprezentanţii celor două tabere acuzându-se reciproc că ascund informaţii despre epidemie, conform Agerpres.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un secol de la înființarea Institutului de Speologie din Cluj, prin venirea lui Emil Racoviță de la Sorbona

“Anul 2020 marchează împlinirea unui secol de la venirea lui Emil G. Racoviță la Universitatea din Cluj, de la Universitatea Sorbona, unde își câștigase deja un renume mondial în biologie, fiind primul naturalist care a cercetat, dincolo de cercul Polar Austral, între anii 1897-1899, lumea vie a Antarticii ca membru al expediției ‘Belgica’, dedicându-se, în anii următori, studiului vieții subterane din peșterile europene, punând bazele Biospeologiei integrate”, informează Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

You May Like