Oricâte calomnii am primi, nimic nu ne poate face să-L trădăm pe Cel în Care noi credem – Episcopul Ignatie

„Oricât ar fi de pusă în pericol viaţa noastră, oricâte calomnii şi dispreţ am primi din partea celor care sunt ostili Bisericii, nimic nu ne poate face să capitulăm, să renunţăm, să-L trădăm pe Cel în care noi credem”, a spus vineri Episcopul Ignatie al Huşilor.

3 0

Ierarhul a rostit cuvântul după Slujba Vecerniei Mari, oficiată în biserica „Sfântul Dumitru” din municipiul Huşi, informează Eparhia Huşilor.

El a prezentat virtuţile celor care au avut puterea de a-L urma pe Hristos chiar cu preţul vieţii: credinţa puternică şi curajul.

„Martirii Bisericii nu au pus nimic mai presus de dragostea lor nemărginită pentru Hristos. Nu au pus nici cariera lor profesională, nici familiile lor, nici statutul lor social, nici măcar vieţile lor”.

Potrivit Preasfinţiei Sale, un om credincios nu poate fi decât curajos pentru că „el ştie că nu poate pierde nimic din ceea ce ţine de lumea aceasta şi că el câştigă totul întru Hristos”.

Sfântul M. Mc. Dimitrie este un exemplu în acest sens. Deşi avea tot ceea ce ţinea de lumea aceasta, ar fi putut să se gândească că pierde ceva din ceea ce ţine de efemeritatea acestei lumi.

„Însă Sfântul Dimitrie ne dă exemplu că pentru el, Hristos însemna totul”, a subliniat Episcopul Ignatie.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Kelemen Hunor, despre Paleologu: E important să se distanțeze de Petrov, așa cum m-am distanțat eu de PSD

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la președinție, a declarat sâmbătă, la o dezbatere la Iași la care a participat și candidatul PMP Theodor Paleologu, că acesta trebuie să se distanțeze de „Petrov”, numele conspirativ care ar fi fost folosit de fostul președinte Traian Băsescu, în cazul căruia instanța a stabilit că […]