Kelemen Hunor, despre Paleologu: E important să se distanțeze de Petrov, așa cum m-am distanțat eu de PSD

3 0

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la președinție, a declarat sâmbătă, la o dezbatere la Iași la care a participat și candidatul PMP Theodor Paleologu, că acesta trebuie să se distanțeze de „Petrov”, numele conspirativ care ar fi fost folosit de fostul președinte Traian Băsescu, în cazul căruia instanța a stabilit că a fost colaborator al Securității ca poliție politică.
„Pentru România aș vrea o guvernare de centru-dreapta. Nu cred în revoluții permanente. Constituția are o structura și a construit o structură unde coabitarea este obligatorie. Obligatoriu când nu reușesc acest lucru în interesul cetățenilor și a comunităților, apar conflicte și au apărut multe”, a declarat președintele UDMR Kelemen Hunor, la dezbaterea cu Theodor Paleologu, de la Iași, organizată în cadrul Summitului Tinerilor 2019, potrivit Mediafax.
Prezidențiabilul UDMR spune chiar că îl vede pe contracandidatul său Theodor Paleologu în funcția de ministru de Externe, dar cu o condiție – să se distanțeze de „Petrov”.
„Eu dacă aș fi președinte, din 15 decembrie aș insista enorm ca Theodor Paleologu să devină ministru de Externe. Și sunt convins că nu va fi afectat de relația cu Petrov. Prim-ministru, eventual, dar pentru asta trebuie să câștige PMP alegerile. E important să se distanțeze de Petrov, așa cum m-am distanțat eu de PSD”, a mai spus Kelemen Hunor.
În replică, candidatul PMP a spus: „Hunor nu e prea elegant. E primul lucru pe care îl am în relația noastră să-ți reproșez. Ăsta este argumentul pe care îl folosesc oameni pe care nu-i stimăm prea mult”.
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit, în 20 septembrie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii ca poliție politică, decizia instanței nefiind definitivă. În acţiunea în instanță deschisă la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului, numele de cod fiind „Petrov”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pompierii au salvat un curier de la Glovo, rătăcit noaptea în Pădurea Verde. Tânărul livra un pachet în Dumbrăvița

Vineri, în jurul orei 21:45, a fost primit un apel pe numărul unic de urgență 112, de la un adolescent care anunța că s-a rătăcit cu bicicleta prin Pădurea Verde, nu are lanternă și nici baterie la telefon și nu știe în care direcție să o ia. Fiind deja întuneric […]