Ion Cristoiu, despre acordul ruso-ucrainean: ‘E un semnal că undeva se pregătește terenul pentru o încheiere a războiului în așa fel încât noi să nu ne dăm seama’

0 0

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu este de părere că acordul susţinut de ONU şi semnat vineri la Istanbul de Rusia şi Ucraina pentru deblocarea exporturilor de cereale prin porturile de la Marea Neagră arată o revenire spectaculoasă a Organizaţiei Naţiunilor Unite, organism care ar putea fi folosit şi pentru încheierea unui acord de pace între Moscova şi Kiev.

 

„Este chiar un moment istoric în această criză. E o furtună perfectă, criză medicală, meteo, criză energetică, criză de securitate. În primul rând că avem de-a face cu o revenire spectaculoasă a ONU, care, din 24 februarie, a dispărut din peisaj. A dispărut pentru că în Consiliul de Securitate membri permanenţi sunt China şi Rusia şi orice decizie împotriva Rusiei a fost blocată. Acum, revenirea ONU şi semnificaţia care se dă, a fost un ceremonial, a fost prezent secretarul general al ONU, îndreptăţesc ipotezele, aşa care se spun în şoaptă, că de fapt este pregătirea, testul, pentru folosirea ONU într-un posibil acord de pace. Dacă aţi observat nu a fost prezentă niciuna din marile puteri, nici măcar din micile puteri, ci ONU”, a afirmat publicistul, la SMART TV, potrivit alephnews.ro.

Ion Cristoiu a explicat că Turcia a fost aleasă ca negociator între Rusia şi Ucraina pentru că navele cu cereale din porturile de la Marea Neagră vor trece către ţările din Africa prin strîmtoarea Bosfor.

„Din punct de vedere economic este vorba despre transportul de cereale, care, prin portul Odessa, era blocat de două evenimente militare: Insula Şerpilor cucerită de ruşi, ruşii au abandonat-o ceea ce confirmă semnalările mele că sunt mult mai bandiţi decât credem noi, şi aceste cereale merg prin Bosfor, de aia s-a ales şi Turcia, şi ajung mult mai uşor nu atât în Occident, cât în ţările lumii a treia”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că Rusia acceptat acest acord pentru că şi ea avea interesul să-şi exporte cerereale, fiind o ţară producătoare mai mare decât Ucraina, dar şi pentru a contracara o campanie a Occidentului împotriva sa.

„Rusia a acceptat din două motive. Unul care e cel mai important, care este ascuns de campania mediatică şi anume că ea are un interes egal, dacă nu mult mai mare decât al Ucrainei să exporte cereale. A avut o recoltă uriaşă. Este o producătoare mai mare decât Ucraina. Şi Ucraina a avut un mare noroc ca şi Rusia de acum că sunt moştenitoarele colhozurilor care au fost preluate fără nicio problemă de oligarhi. Ei nu erau sub embargo, dar era foarte dificil. Al doilea motiv pentru care a cedat Rusia este că începuse o campanie mediatică destul de bine făcută a Occidentului potrivit căreia ţările din lumea a treia, unde Rusia avea interes, mor de foame din cauza Rusiei”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că Ucraina a cedat la rândul său şi a acceptat acordul cu Rusia  pentru că  “e obligată să scoată navele din Odesa printre mine. Faptul că ei vor demina acele ieşiri arată că undeva există o înţelegere că nu va fi atacată Odessa. Prin plecarea din Insula Şerpilor, ruşii au dat un şah. Ucrainenii spuneau nu putem din cauza ruşilor. Ruşii au plecat şi atunci au fost de acord ambele părţi”.

Ion Cristoiu susţine că acordul cerealelor (Grain deal) dintre Rusia şi Ucraina e încă un semnal că se pregăteşte terenul pentru o încheiere a războiului în aşa fel încât să nu ne dăm seama de acest lucru.

„Apare o manevră foarte interesantă a presei mondiale prin care anumite lucruri le trece sub tăcere. După părerea mea e un semnal şi cu acest acord că undeva se pregăteşte terenul pentru o încheiere a războiului în aşa fel încât noi să nu ne dăm seama. Cel mai important exemplu este întâmplarea cu Erdogan. Nu ştiu dacă dinadins, totuşi Putin e kaghebist, întâlnirea dintre Erdogan şi Putin a fost gravă ca semnificaţie pentru NATO, pentru că Erdogan e şef al unei ţări NATO. Faptul că s-au întâlnit în Iran şi s-a întâlnit un şef de stat NATO cu paria NATO, normal era ca presa mondială să se năpustească asupra lui Erdogan”, a explicat publicistul.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Viktor Orban: ‘Fenomenul migraționist a împărțit în două Europa. Bruxellesul și echipele soroșiste pur și simplu vor ne să ne forțeze să îi acceptăm pe migranți’

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a precizat că lumea se află într-un deceniu al pericolelor şi primejdiilor şi nu credea că piloanele civilizaţiei occidentale vor începe să se dărâme. Viktor Orban consideră că printre cele mai spinoase probleme cu care se confruntă Europa se numără criza demografică, criza spiritualităţii, a puterii […]