Netanyahu are termen până la 1 ianuarie să solicite parlamentului imunitate în faţa acuzaţiilor ce îi sunt aduse (procuror)

Redactia
1 0

Premierul israelian Benjamin Netanyahu are termen până la 1 ianuarie anul viitor să solicite parlamentului imunitate în faţa acuzaţiilor formulate la adresa sa, a anunţat procurorul general al Israelului, Avichai Mandelblit, citat luni de agenţia dpa.

Dacă Netanyahu nu reuşeşte să obţină sprijinul unei majorităţi din cei 120 de legislatori din Knesset în favoarea imunităţii sale, urmează să fie judecat la Ierusalim, a explicat Mandelblit într-o scrisoare adresată preşedintelui parlamentului.

Scrisoarea este însoţită de o variantă detaliată a actului de acuzare anunţat luna trecută de procuror împotriva premierului. Aceasta cuprinde numele a 333 de martori, între care importanţi oameni de afaceri, consilieri şi politicieni, precum şi precizarea că procesul urmează să se desfăşoare la Tribunalul districtual din Ierusalim, şi nu la Tel Aviv.

Mandelbilt menţionează că a acceptat solicitarea lui Netanyahu privind acordarea, cu începere de luni, a unui răgaz de 30 de zile în care, conform legislaţiei israeliene, un prim-ministru poate cere legislativului să-i asigure imunitatea.

Procurorul general al Israelului a anunţat la 21 noiembrie că punerea sub acuzare a lui Benjamin Netanyahu pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere în trei dosare diferite. Primul şef de guvern israelian pus sub acuzare în timp ce se află încă în funcţie, Netanyahu a respins acuzaţiile ce îi sunt aduse.

Inculparea sa survine în contextul în care Knessetul are termen până la 11 decembrie să-i prezinte preşedintelui Reuven Rivlin un document semnat de cel puţin o majoritate de 61 de aleşi, care se angajează să susţină un deputat pentru postul de prim-ministru, în condiţiile în care nici Benjamin Netanyahu şi nici rivalul său Benny Gantz nu au reuşit să obţină sprijinul necesar pentru a forma un guvern după alegerile anticipate din septembrie. Dacă niciun parlamentar nu poate obţine acest număr de semnături, parlamentul va fi dizolvat şi Israelul va reveni la urne, pentru a treia oară într-un an.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Olanda acuză Rusia că a făcut scăpat un suspect în cazul avionului doborât deasupra Ucrainei

Moscova a „autorizat” un suspect in doborarea zborului MH17, a carui extradare a fost ceruta de Haga, sa se intoarca in estul separatist ucrainean, acuza procuratura olandezaParchetul olandez a acuzat luni Moscova de faptul ca a „autorizat” un suspect ucrainean in doborarea zborului MH17 sa paraseasca Rusia si sa se […]

You May Like