Ursula von der Leyen: Dacă UE nu se apropie de Balcanii de Vest, o vor face alții

PETRESCU Iulia

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Macedonia de Nord și Albania au făcut eforturi semnificative pentru a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană și a adăugat că Blocul comunitar trebuie să încurajeze aderarea statelor din Balcani la UE, potrivit mediafax.

Read Time59Seconds

Prin declarația de vineri, Ursula von der Leyen a criticat, implicit, decizia Franței de a-și folosi dreptul de veto pentru a bloca începerea negocierilor de aderare cu Skopje și Tirana, potrivit Reuters.

Într-un discurs susținut la Berlin, unde se află cu ocazia aniversării a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, von der Leyen a declarat că este „un interes strategic extrem de important pentru Europa” ca cele două state să aibă în continuare garanții că vor putea adera la Uniunea Europeană.

„Albania și Macedonia de Nord au făcut eforturi incredibile pentru a ajunge aici. Voi face tot posibilul pentru a aduce aproape de noi țările din Balcanii de Vest. Dacă nu o vom face noi, o vor face alții”, a spus viitorul președinte al Comisiei Europene.

Declarația acesteia vine în contextul în care președintele Franței, Emmanuel Macron, a făcut uz de dreptul de veto în privința extinderii Uniunii Europene la un summit desfășurat recent la Bruxelles. El a susținut la acel moment că procesul de aderare la Blocul comunitar trebuie să fie reformat înainte de a continua cu extinderea Uniunii.

1 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Poliţia Română a venit recent cu un mesaj important pentru românii care folosesc aplicaţia Tinder.

oliţia Română a oferit recent o serie de sfaturi celor care folosesc aplicaţia de dating Tinder, care găseşte oameni pe o anumită distanţă aleasă de utilizator. Cu toate acestea, ca două persoane să poate comunica trebuie să se placă reciproc prin aplicaţie, în funcţie de profilul personal. Ce transmit autorităţile: […]