ROMÂNILOR ÎNȚELEGEȚI CĂ ANUL 2020 ESTE CRUCIAL PENTRU SOARTA NOASTRĂ, PENTRU VIITORUL AȘEZĂRILOR ȘI AL COMUNITĂȚILE UMANE DIN ROMÂNIA, CÂT ȘI PENTRU ACEASTĂ ȚARĂ

Acesta este mesajul sub care va trebui să se pregătească toți românii din țară și de pe toate meridianele globului, pentru a acționa în acest an la cele două evenimente majore care ne vor marca în mod foarte serios viitorul existențial al nostru și al țării pentru foarte mulți ani.

2 0

Primul eveniment, deosebit de important, se referă la alegerile locale, prin care noi vom fi chemați să ne alegem toți cârmuitorii așezărilor umane în care locuim și trăim zi de zi.

Cel de-al doilea eveniment, se prefigurează a fi în tomna acestui an, când va trebui ca noi să ne alegem componența puterii legiuitoare, adică structura Parlamentului României, aceasta urmând să ne dea într-un mod total nefiresc, dar constituțional, structura puterii executive și al administrației țării.

Legat de primul eveniment, care este și cel mai apropiat, întrebarea pe care trebuie să ne-o punem cu toți este legată de capacitatea noastră de a vizualiza și a înțelege corect toate elementele care ne macină în raport cu așteptările pe care noi cetățenii plătitori de taxe și impozite, le avem asupra modului cum au fost gestionate și administrate localitățile în care trăim zi de zi, în care muncim și în care probabil că ne vom da și obștescul sfârșit.

Trebuie să conștientizăm și să simțim cum ne-a fost afectată existența noastră, traiul nostru de zi cu zi, asupra modului cum edilii de azi și de ieri și-au exercitat prerogative de cârmuitori al așezării în care noi trăim, sau mai bine zis, în care încercăm să supraviețuim, legat de felul în care mediu înconjurător al zonei de intravilan și-a pus amprenta asupra vieții noastre, a sănătății fiecăruia dintre noi, apoi asupra siguranței noastre existențiale, a familiei, a proprietăților pe care încă le mai deținem, a libertății pe care o pretindem, a bunăstării la care toți tânjim, sau a întregului nostru mod de viață și al comportamentului de zi cu zi.

Dacă vom încerca să răspundem corect la fiecare punct al acestor întrebări, vom constata că așezarea în care trăim, fie că este vorba de un cartier, o zonă, un sector etc., gestionată de administrațiile publice locale cu tot alaiul lor de personal, cărora noi le plătim taxe și impozite mari, vom constata că nu au făcut nimic din multiplele prevederi obligatorii pe care legiuitorul le impunea. Au eludat legea și au devalizat bugetele primăriilor în defavoarea cetățenilor.

Vom constata că toți primarii, împreună cu noianul de consilieri locali și aparatul lor funcționăresc nu și-au făcut datoria, nu și-au respectat angajamentele și promisiunile electorale, dar toți au jefuit tot ce se putea jefui și au acumulat averi total nemeritate, sărăcind și mai ales oropsind cetățeanul, care prin taxele și impozitele plătite din care acești ticăloși își iau salariile, noi am ajuns victimele lor, care mai vor și salarii mărite, dar și pensii speciale, că de, românul este ”prost” și poate fi fraierit după bunul lor plac, până îl lasă gol pușcă, adică fără venituri și fără nici un fel de proprietate și mai ales speranță de bine.

În toți acești 30 de ani care au trecut, fiecare așezare umană a fost destructurată, cetățenii au fost deposedați de majoritatea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, care au fost prevăzute în Constituția României, au încălcat toate legile, nu au ținut cont de cerințele și nevoile cetățeanului, iar noi cei care i-am ales, am ajuns cei mai vulnerabili sub aspect existențial, pe când ei, cârmuitorii noștri de azi și de ieri, s-au îmbogățit fulminant pe seama naivității și indiferenței noastre.

Da, putem constata că am ales niște TICĂLOȘI, niște corupți, incompetenți, mincinoși și hoți care au excelat în batjocorirea noastră și a localității în care ne ducem traiul, pentru că toate partidele politice care au monopolizat aceste alegeri electorale, cunosc și exploatează la maxim proasta noastră informare asupra drepturilor cetățenești pe care Constituția ni le oferă, apoi se mai bazează pe lipsa noastră de solidaritate în apărarea acestor drepturi, mizând că prin lipsa noastră de cultură civică, pe necunoașterea corespunzătoare a valorilor esențiale pentru care trăim, așa că ei pot face ce vor și cum vor, mai ales că noi refuzăm să ne educăm pentru a ne cunoaște drepturile și mai ales să le și apărăm.

Poate că aceasta este și explicația de ce o ducem așa de prost, de ce așezarea noastră nu prosperă, de ce ele arată astăzi ca adevărate iarmarocuri specifice evului mediu, fără rețele edilitare, fără drumuri practicabile, fără servicii sanitar-veterinare, fără școli moderne, fără dispensare și în final fără oameni destoinici și doritori de a schimba lucrurile în bine.

Încercați să vedeți corect aceste lucruri și precis o să-mi dați dreptate. Dar pentru că a greși este uman, problema care se pune este să nu mai perseverăm. Iată de ce vă invit pe toți cei care încă mai aveți simțul responsabilității față de localitatea în care trăiți, față de viața Dumneavoastră, a familiei, a copiilor și nepoților voștrii, să vă implicați și să participați la un dialog deschis și constructiv în plan educațional și nu numai.

Sper că prin acest dialog vom învăța chiar și sumar, cum să ne organizăm ca să ieșim din conul acesta rușinos al sărăciei și neputinței, să devenim conștienți cine suntem cu adevărat noi și ce trebuie să le cerem viitorilor candidați la fotoliile de edili, să nu mai acceptăm ce ne oferă ei, adică acel NIMIC PENTRU NOI care suntem mulțimea tăcută care îi plătim ca să ne facă viața un chin, iar EI SĂ-ȘI POATĂ LUA TOTUL PRIN FURT, ÎMPREUNĂ CU PARTIDELE LOR, pentru că actualii aleși știu foarte bine să profite de naivitatea și/sau de incultura noastră civică.

Vă garantez că NOI PUTEM SCHIMBA TOTUL ÎN BINELE NOSTRU numai dacă vom ști să ne unim forțele, să ne informăm corect, să învățăm din Constituție că avem dreptul la o viață și un trai decent, că stă în puterea noastră să ne debarasăm de aceste persoane și partide politice care au adus omul, localitatea și țara pe ultimul loc în cadrul statelor membre a Uniunii Europene, că nu este corect ca Parlamentul European să-i sancționeze pe acești așa-zis demnitari români, iar noi să fim indiferenți. Nu trebuie să ne lăsăm destinul în mâinile altora care încep să ne poarte de grijă că tare rău am ajuns, ci trebuie să devenim cetățeni responsabili și făuritori al propriului nostru destin.

Nu fiți leneși pentru că așa vă îngropați viitorul, iar urmașii noștri ne vor blestema de mama focului, căci ce puteam să facem nu am făcut la timpul cuvenit, iar timpul pierdut este în defavoarea noastră și în favoarea celor care ne-au adus și vor continua să ne aducă în sapă de lemn.

Pentru că suntem la început de an, vă urez tuturor românilor UNITATE ÎN CREZ ȘI FAPTE, căci a venit timpul să spunem răspicat: ”DEȘTEAPTPĂ-TE ROMÂNE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PRIMEJDIA GLOBALISMULUI

“Globalismul”,încercarea de a impune lumii un “imperiu”, cu comandă unică și fără apel ,reprezintă flagelul timpului istoric pe care îl trăim. Trăsăturile “globalismului sunt în totalitate negative și între ele se pot aminti:“Globalismul” este o creație a cercurilor transnaționale care doresc să își întindă dominația și posibilitatea de câștig peste […]

You May Like