SUA aruncă în brațele Chinei un ‘cartof’ fierbinte! ‘Nu este momentul de stat pe margine. Este momentul de a vorbi cu voce tare și de a condamna acțiunile președintelui Putin și ale Rusiei’

apnews.com
2 0

Casa Alba a cerut duminică Chinei să condamne invadarea Ucrainei de către Rusia, în timp ce atacul Moscovei împotriva țării vecine continuă, conform Bugetul.ro.

 

China a pus în aplicare unele sancţiuni impuse de SUA şi aliaţii lor împotriva Rusiei în urma invaziei şi s-a pronunţat în favoarea suveranităţii ucrainene săptămâna trecută, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, într-un interviu pentru MSNBC.

Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt citată a spus că Beijingul ar trebui să facă mai mult.

„Nu este momentul de stat pe margine. Este momentul de a vorbi cu voce tare şi de a condamna acţiunile preşedintelui Putin şi ale Rusiei care invadează o ţară suverană”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe în acelaşi interviu.

Ea a spus că preşedintele Joe Biden nu a vorbit recent cu liderul chinez Xi Jinping, dar nu a exclus un apel telefonic în viitor.

Biden însuşi nu s-a referit decât voalat la China săptămâna trecută după ce Beijingul a refuzat să califice drept invazie decizia Moscovei şi a lansat un apel părţilor să manifeste reţinere.

„Putin va fi un paria pe scena internaţională. Orice naţiune care aprobă agresiunea făţişă a Rusiei împotriva Ucrainei va fi compromisă prin asociere”, a afirmat Biden, fără să numească China.

China este cel mai important partener comercial al Rusiei atât la exporturi, cât şi la importuri, achiziţionând o treime din exporturile de ţiţei ale Rusiei în 2020 şi furnizându-i de la telefoane mobile şi calculatoare până la jucării şi îmbrăcăminte.

SUA, Marea Britanie, Japonia,Canada, Australia şi UE au impus mai multe sancţiuni împotriva Moscovei, pe lângă cele de săptămâna trecută, inclusiv o decizie a Germaniei de a opri o conductă de gaze de 11 miliarde de dolari din Rusia, informează agerpres.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO. Au început rușii atacul cu rachete termobarice asupra Ucrainei? Explozie uriașă în orașul Cerkasî, situat în sud-estul capitalei Kiev

Potrivit ultimele rapoarte, precum și un clip video postat pe Twitter arată că militarii ruși au început să folosească rachetele termobarice. O rachetă care lovește o clădire a fost filmată de o cameră de supraveghere montată pe bordul unui autoturism. Potrivit descrierii postării de pe Twitter, totul s-ar fi întâmplat […]

You May Like