SUA aruncă în brațele Chinei un ‘cartof’ fierbinte! ‘Nu este momentul de stat pe margine. Este momentul de a vorbi cu voce tare și de a condamna acțiunile președintelui Putin și ale Rusiei’

PETRESCU Iulia
apnews.com
2 0

Casa Alba a cerut duminică Chinei să condamne invadarea Ucrainei de către Rusia, în timp ce atacul Moscovei împotriva țării vecine continuă, conform Bugetul.ro.

 

China a pus în aplicare unele sancţiuni impuse de SUA şi aliaţii lor împotriva Rusiei în urma invaziei şi s-a pronunţat în favoarea suveranităţii ucrainene săptămâna trecută, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, într-un interviu pentru MSNBC.

Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt citată a spus că Beijingul ar trebui să facă mai mult.

„Nu este momentul de stat pe margine. Este momentul de a vorbi cu voce tare şi de a condamna acţiunile preşedintelui Putin şi ale Rusiei care invadează o ţară suverană”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe în acelaşi interviu.

Ea a spus că preşedintele Joe Biden nu a vorbit recent cu liderul chinez Xi Jinping, dar nu a exclus un apel telefonic în viitor.

Biden însuşi nu s-a referit decât voalat la China săptămâna trecută după ce Beijingul a refuzat să califice drept invazie decizia Moscovei şi a lansat un apel părţilor să manifeste reţinere.

„Putin va fi un paria pe scena internaţională. Orice naţiune care aprobă agresiunea făţişă a Rusiei împotriva Ucrainei va fi compromisă prin asociere”, a afirmat Biden, fără să numească China.

China este cel mai important partener comercial al Rusiei atât la exporturi, cât şi la importuri, achiziţionând o treime din exporturile de ţiţei ale Rusiei în 2020 şi furnizându-i de la telefoane mobile şi calculatoare până la jucării şi îmbrăcăminte.

SUA, Marea Britanie, Japonia,Canada, Australia şi UE au impus mai multe sancţiuni împotriva Moscovei, pe lângă cele de săptămâna trecută, inclusiv o decizie a Germaniei de a opri o conductă de gaze de 11 miliarde de dolari din Rusia, informează agerpres.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Next Post

VIDEO. Au început rușii atacul cu rachete termobarice asupra Ucrainei? Explozie uriașă în orașul Cerkasî, situat în sud-estul capitalei Kiev

Potrivit ultimele rapoarte, precum și un clip video postat pe Twitter arată că militarii ruși au început să folosească rachetele termobarice. O rachetă care lovește o clădire a fost filmată de o cameră de supraveghere montată pe bordul unui autoturism. Potrivit descrierii postării de pe Twitter, totul s-ar fi întâmplat […]