Vacanțe de 1.500 de euro de persoană! Destinații exotice din ce în ce mai preferate de români

Hotelierii din Mauritius solicită chartere directe din România, după ce numărul turiştilor români a crescut în fiecare an, a declarat Elvis Follet, cluster public relations manager la complexul de resorturi Lux din Mauritius, care le recomandă turiştilor să viziteze plajele frumoase ale insulei, dar şi alte locuri de interes precum Grădina Botanică, casele coloniale, castelele, munţii dar şi cascadele.

1 0

Numărul turiştilor români care merg în Mauritius a crescut în mod constant în ultimii ani, cu 30-40% anual, iar faţă de anul trecut s-au dublat, a declarat pentru News.ro Daniela Shah, cofondator Eturia, care spune că o vacanţă costă în medie 1.500-1.600 euro de persoană în această destinaţie exotică.

”Creşterile au fost constante în ultimii ani, cu 30-40% anual, iar faţă de anul trecut s-au dublat vânzările până în prezent, şi probabil vor creşte şi mai mult până la sfârşitul anului. Insula îmbină cu succes un sejur relaxant la plajă cu vizite în natură, diverse sporturi nautice şi experienţe autentice; este o destinaţie foarte potrivită pentru familiile cu copii, dar şi pentru luna de miere sau pentru pasionaţii de sporturi nautice, fiind accesibilă tot timpul anului. Pe scurt, este o destinaţie pentru toate gusturile. Resorturile ofera servicii de calitate, cu seri tematice, activităţi atractive pentru copii şi o gamă variată de activităţi opţionale, toate într-un cadru natural de vis”, a declarat pentru News.ro Daniela Shah, cofondator Eturia, touroperator specializat pe destinaţii exotice.

”În medie, o vacanţă în Mauritius costă 1.500-1.600 euro de persoană, o medie mai mică decât cea a anului precedent”

În medie, românii stau şapte nopţi în vacanţă în Mauritius.

”Turiştii pot explora parcurile naţionale, pot opta pentru croaziere pe mare, vizite de shopping şi experienţe culinare autentice. Eturia colaborează de ani buni cu acelaşi partener local din Mauritius şi oferim clientilor noştri transferuri private, dar şi excursii personalizate, gândite special pentru ei. În plus, avem contracte directe cu peste 40 de hoteluri din Mauritius, majoritatea de patru şi cinci stele”, a mai spus cofondatorul touroperatorului.

În Mauritius, sezonul cald începe în noiembrie şi ţine până de Paşte. Turismul reprezintă 8-9% din Produsul Intern Brut al ţării.

”Ne-ar plăcea să avem mai mulţi turişti din România, şi nu doar la noi în hotel, ci în toată insula. Problema este că nu există zboruri directe din Bucureşti spre Mauritius, turiştii trebuie să vină prin Germania, Paris sau Dubai. Dar totuşi numărul acestora creşte. Era mult mai bine dacă exista un zbor direct, chiar dacă sezonier. De exemplu, avem zboruri directe din Frankfurt, Copenhaga, Stockholm, dar şi din Elveţia şi Letonia”, a declarat pentru News.ro Elvis Follet, cluster public relations manager la complexul de resorturi Lux din Mauritius.

Cei mai mulţi turişti vin din Marea Britanie, Franţa, Germania, China, India, afirmă el, şi din ce în ce mai mulţi din sud-estul Europei, deci şi din România.

”Numărul turiştilor români este încă mic, dar în creştere în fiecare an”, precizează Elvis Follet.

Grupul Lux are trei hoteluri de cinci stele în Mauritius. Un al patrulea este în construcţie şi va fi finalizat la începutul anului 2021. Acesta va avea 186 de camere.

În medie, o cameră aici costă 450 de euro pe noapte pentru două persoane.

”Turiştii europeni stau între opt şi zece nopţi, în timp ce cei din Asia stau o săptămână”, mai spune reprezentantul complexului de resorturi Lux.

El le recomandă turiştilor să viziteze plajele frumoase ale insulei, dar şi alte locuri de interes precum Grădina Botanică, case coloniale, castelele, munţii dar şi cascadele.

”Deşi este o insulă mică, turiştii au foarte multe posibilităţi. Aici ei pot juca golf, pot face căţărări pe munte şi pot să vâneze. Uneori au loc şi competiţii culinare. Este totodată important de specificat că este o destinaţie sigură”, a adăugat Elvis Follet.

Mauritius este o destinaţie atât pentru cupluri şi tineri care vin în luna de miere, dar şi pentru familiile cu copii.

De asemenea, Ashish Modak, regional general manager al grupului de hoteluri Lux, spune că turiştii români vin de regulă în Mauritius de Crăciun şi/sau Revelion.

”Turiştii români vin la sfârşit de decembrie până la începutul lunii ianuarie. Numărul acestora e în creştere, sunt din ce în ce mai mulţi interesaţi de destinaţia Mauritius şi să experimenteze luxul. Procentul este încă mic faţă de celelalte naţionalităţi care ne vizitează, dar e promiţător”, a declarat Ashish Modak.

În Mauritius, sezonul cald începe în noiembrie şi ţine până la sfârşitul lui aprilie. În ceea ce ar fi perioada de iarnă, temperaturile coboară la 17-18 grade Celsius.

Circa 1,3 milioane de turişti vin în vacanţă în Mauritius în fiecare an

Aproape 1,3 milioane locuitori trăiesc în Mauritius şi insula primeşte încă o dată pe atâta turişti din toate colţurile lumii.

Salariul minim pe economie aici este de 260 de euro, potrivit legii.

La rândul său, Fabien Lefébure, chief executive officer al agenţiei de turism Solis 360 din Mauritius, spune că 40-50% din clienţii companiei sunt turişti care vin în Mauritius în luna de miere.

”Aproximativ 40.000 de turişti din întreaga lume au cumpărat vacanţe de la noi. Circa 40-50% dintre ei vin aici în luna de miere”, Fabien Lefébure, chief executive officer al agenţiei de turism Solis 360 din Mauritius.

Alte 5.000 de persoane sunt turiştii de outgoing, cei stabiliţi pe insulă şi care cumpără vacanţe în afara ţării.

Potrivit reprezentantului agenţiei precizează că majoritatea hotelurilor de pe insulă au o rată de 20% a clienţilor care revin aici în vacanţă.

Agenţia are 150 de angajaţi şi este una din cele mai vechi din insulă, având parteneri în întreaga lume.

Întrebat cum arată un Crăciun în Mauritius, Fabien Lefébure afirmă că vremea este foarte plăcută, iar atmosfera este festivă.

”Vremea este foarte plăcută, fructele sunt coapte, florile înfloresc. Pentru cei din afară e destul de ciudat să îşi petreacă sărbătoarea de Crăciun pe plajă”, a adăugat Fabien Lefébure.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Comisia comună româno-rusă privind problema Tezaurului României şi-a reluat activitatea

Comisia comună româno-rusă pentru studierea problemelor relaţiilor bilaterale, inclusiv problema Tezaurului României, şi-a reluat activitatea în perioada 7-8 noiembrie, informează Ministerul Afacerilor Externe.