Marcel Ciolacu anunță posibilitatea organizării alegerilor anticipate mult mai rapid: ‘De obicei, la guvernare ajungi în urma unor alegeri. Avem un proiect de modificare a Constituției’

CONSTANTINESCU Pavel

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul pe care îl conduce lucrează la un proiect de modificare a Constituției, care să faciliteze, printre altele, organizarea de alegeri anticipate.

0 0
Read Time50 Second

El a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, că, în acest moment, organizarea unor alegeri parlamentare înainte de termen este aproape imposibilă, ca urmare a prevederilor legii fundamentale.

„De obicei, la guvernare ajungi în urma unor alegeri. Cunoaştem cu toţii Constituţia României. Este foarte greu să avem alegeri anticipate. De aceea, noi o să promovăm în perioada următoare mult mai multe modificări la actuala Constituţie, pe care o considerăm depăşită în anumite capitole. Nu cele esenţiale, categoric. Mai există posibilitatea ca o moţiune de cenzură să treacă şi atunci se creează alte majorităţi. Presupun că toate sunt la timpul lor”, a afirmat Ciolacu.

Liderul social-democrat susţine că proiectul va fi prezentat public de doi dintre juriştii partidului, respectiv Robert Cazanciuc şi Titus Corlăţean.

Marcel Ciolacu a avut, joi, o întrevedere cu primarii social-democraţi din Botoşani. El a fost însoţit de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, şi de prim-vicepreşedintele acestei formaţiuni politice, Gabriela Firea, conform agerpres.ro, citează bugetul.ro.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

BOR: ‘Slujbele religioase de Paști se vor desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare’

Slujbele de Paşti se vor desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare, a afirmat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, după întâlnirea reprezentanţilor Cultelor organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte la sediul Guvernului.