Situație delicată pentru Claudiu Năsui, ministrul Economiei: A intrat în vizorul Corpului de Control al premierului

3 0

Apar noi informații în cadrul anchetei Corpului de Control al premierului la Ministerului Economiei, legate de granturile acordate de stat IMM-urilor pentru a face investiții.  Ministrului Economiei, Claudiu Năsui, i s-a făcut cont de administrator pe platformă pentru regiunea București, imediat cum și-a preluat mandatul de ministru, deși fostul ministru nu a avut un astfel de cont. Ancheta va lămuri și de ce au avut conturi în platformă alte persoane în afara administratorilor.

 

Corpul de control al prim-ministrului a demarat o acțiune de verificare, la Ministerul Economiei, a modului în care a fost respectată legea în privința Măsurii 3 (granturi pentru investiție acordate IMM-urilor) în urma dezvăluirilor din presă.

Acțiunea de control nu a fost inițiată ca urmare a unor sesizări făcute de către ministrul economiei Claudiu Năsui. Acesta afirmase cu o zi înainte că a discutat cu premierul despre nereguli în ceea ce privește Măsura 3. Sursa citată a scris săptămâna trecută că ar fi fost viciat procesul de înscriere a IMM-urilor pentru finanțările din cadrul Măsurii 3 și că persoane în afară de administratori ar fi avut acces la datele de pe platforma de înscriere.

Claudiu Năsui afirmase că are cunoștință despre posibile fraude, că a discutat cu premierul și că va anunța în curând unele măsuri. Ministrul susținea că aflase cu puțin timp înainte ca termenul de înscriere să expire că au acces la datele de pe platforma de înscriere entități din exterior, în afară de administratori.

Pe de altă parte, și Claudiu Năsui avea cont de administrator. Acestuia i s-a făcut cont de administrator pentru regiunea București, imediat cum și-a preluat mandatul de ministru, deși în mod obișnuit, administratorii sunt directorii și șefii de agenții. De exemplu, fostul ministru al economiei nu a avut un astfel de cont. Întrebat asupra acestui aspect, ministrul a spus că direcțiile de specialitate i-au pus la dispoziție acest cont, potrivit HotNews, citează Digi24.ro.

Surse apropiate situației spun că ar fi avut acces inclusiv un apropiat al ministrului Năsui, Paul Ene, șeful USR Sector 4.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marxism și neomarxism

Stafia marxismului şi marşul ei prin istorie O stafie care nu este lăsată să moară continuă să bântuie fără odihnă şi azi, nu doar prin Europa, ci în întreaga lume. În viaţa terestră ea s-a încarnat acum 200 de ani sub numele de Karl Marx. Dar spectrul pe care l-a […]