Cotidianul britanic The Guardian a inclus România pe lista destinațiilor alternative ale anului 2020: ”Unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a vedea mamifere mari în sălbăticie”

1 0

Cotidianul britanic The Guardian propune ”20 de locuri care merită să fie vizitate în 2020, fiind o sursă de inspiraţie în domeniul proiectelor de conservare şi comunitare care fac diferenţa pentru oameni şi planetă”.

România se numără pintre destinațiile alternative ale anului 2020 enumerate de cotidianul mai sus amintit, care descrie țara noastră ca fiind ”unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a vedea mamifere mari în sălbăticie”, potrivit Digi24.

Urşii, bizonii şi biodiversitatea sunt elementele care recomandă România în lista The Guardian. ”Nu e nevoie să zburaţi până în Sudul Africii ca să participaţi la un safari, România este unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a vedea mamifere mari în sălbăticie. Ţara are şapte milioane de hectare de pădure, o parte importantă dintre acestea fiind pădure virgină străveche, adăpostind cea mai mare populaţie de urşi bruni, lupi şi lyncşi de pe continent.”

Fundația Conservation Carpathia (FCC) este listată printre organizațiile care lucrează pentru protejarea zonelor sălbatice, despre care cotidianul britanic spune că are ”planuri ambiţioase de a crea cel mai mare parc naţional din Europa. Concentrată asupra refacerii pădurilor degradate şi a unui ecosistem mai amplu, FCC a lansat de curând un program de turism eco care include urmărirea urşilor”.

Britanicii remarcă şi programul fundaţiei privind bizonii, un proiect pe patru ani care prevede eliberarea primelor exemplare în sălbăticie în această primăvară.

Un proiect separat derulat de Rewilding Europe şi WWF Romania, Life Bison, finanţat de Comisia Europeană a pus deja în libertate 60 de exemplare în Munţii Ţarcu şi Poiana Ruscă.

The Guardian amintește și de tăierile ilegale de lemn, dar subliniază că ecosistemul înregistrează o dezvoltare constantă.

Printre cele 20 de destinații de vacanță recondate de cotidianul britanic se numără și Slovenia, pentru peisaj montan şi lacuri, Göteborg, oraşul suedez care conduce în fruntea destinaţiilor orientate spre dezvoltare durabilă, Val di Vara, zona din nord-vestul Italiei în care mai bine de jumătate din terenuri sunt dedicate agriculturii organice.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cătălin Ioan Berenghi, Președintele Partidului DAC, face precizări despre ONU și conflictul dintre SUA și Iran

Partidul DAC din România, Luând act de intervenția unilaterală a administrației americane împreună și cu sprijinul logistic al guvernanților israelieni; pe un teritoriu străin Iranului, fără mandatul Consiliului de Securitate ONU și cu scopul de a lichida un general al armatei unui stat membru ONU; Constatând încălcarea prevederilor actului de […]