Lucian Mîndruță, prins cu minciuna și…incultura despre biserica din curtea Spitalului Fundeni

ASLAN Dan
3 0

Tentativa lui Lucian Mîndruță (Europa FM) de a stârni o discuție pe calapodul „Spitale vs Catedrale” s-a sfârșit prost pentru fostul „cavaler” al lui Adrian Năstase.


Mîndruță a publicat o poză pe facebook, în care, s-ar fi aflat cele „trei biserici” din curtea Spitalului Fundeni din Capitală. Numai că, în graba de a mai porni un „viral”, jurnalistul și-a arătat superficialitatea: în curtea spitalului respectiv e doar biserică, doar că Mîndruță nu a verificat ceea ce i s-a „părut” de la volanul mașinii.


„Înteleg prima biserică de lângă Spitalul Fundeni. Să zicem. Dar la a doua sau la a treia, chiar nu s-a găsit nimeni RAȚIONAL în management să zică oamenilor cu banii: „Nu mai bine cumpărați dumneavoastră ce ne lipșește în spital?”.


Imediat, jurnalistul de la Europa FM a fost pus la punct de internauți.
„Să-i spună cineva dlui Lucian Mîndruță că cele trei „biserici” de la Spitalul Fundeni sunt de fapt o singură biserică, un centru social și o clopotniță. Care, la fel ca toate așezămintele în stil maramureșean, au acoperișuri în stiluri similare. E ceva ce știe oricine a fost măcar o dată în viața lui prin Maramureș și a vizitat mănăstiri precum Bârsana, Săpânța sau Rohia.

E absurd să spui că la Bârsana de pildă ar exista 12 biserici într-o singură mănăstire, doar pentru că toate clădirile de acolo au acoperișurile asemănătoare. E mai mult decât absurd, e fie fals intenționat, fie incultură crasă.

Înțeleg că dl Lucian Mîndruță nu stă de vorbă cu „popii”, că doamne păzește l-ar „îndoctrina” și i-ar scădea astfel coeficientul de inteligență. Însă dl Lucian Mîndruță nu stă de vorbă nici cu medicii precum dr. Alexandru Pesamosca, dr. Leon Dănăilă sau dr. Alexis Carrel, care dau mărturie despre puterea rugăciunii în meseria lor. Și care arată că prin mâna unui chirurg sau a unui medic bun lucrează întotdeauna Dumnezeu. Sau ar putea să asculte, măcar, mărturiile miilor de pacienți care arată cum puterea rugăciunii i-a salvat de la o boală grea, declarată incurabilă, atunci când medicii nu le mai dădeau nici o șansă. Astfel de mărturii sunt citate inclusiv de medicii-somități pomeniți mai sus, împreună cu mulți alți medici.


Însă mă tem că dl Mîndruță nu va face acest lucru. Dumnealui știe și nu vrea să asculte. Dumnealui are dogme și certitudini și vrea să le impună lumii, chiar dacă asta înseamnă diseminarea unor minciuni și falsuri. La cât de bine este informat dl Lucian Mîndruță care ne dă niște ani lecții despre spitale și catedrale, ne lasă impresia că dumnealui nu ar ști să facă diferența nu doar între o biserică și o clopotniță. Ci nici măcar între un tomograf și o mașină de spălat”, a scris un alt ziarist, Gabriel Popa, comentând incidentul.  

Sursa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se împlinesc 20 de ani de la trecerea la Hristos a lui Ion Rațiu

Azi, 17 ianuarie 2020, se împlinesc 20 de ani de la trecerea la Hristos, a lui Ion Rațiu, personalitate marcantă a vieţii politice româneşti de după 1989, „Domnul Papion” sau ”Lordul Politicii Românești”, care a rămas în conştiinţa contemporanilor săi, prin stilul şi eleganţa de a face politică, drept „cel […]

You May Like