A murit Kim Shattuck, solista formaţiei punk rock The Muffs

APOSTOL Stan
2 0

Solista formaţiei americane de punk rock The Muffs, Kim Shattuck, a decedat la vârsta de 56 de ani, informează joi Press Association care citează un anunţ publicat de trupă.

Shattuck, care a cântat de asemenea în formaţiile Pixies şi NOFX, a fost diagnosticată în urmă cu doi ani cu scleroză laterală amiotrofică (SLA), o afecţiune neurodegenerativă progresivă.

Soţul ei, Kevin Sutherland, a anunţat vestea pe reţelele de socializare. ”În dimineaţa aceasta, dragostea vieţii mele s-a stins în pace, în somn, după doi ani de luptă cu SLA”, a scris el.

”Sunt omul care sunt azi datorită ei. Ea va trăi alături de noi prin muzica sa, amintirile noastre şi spiritul său aprig, creativ”, a adăugat Sutherland.

Shattuck a înfiinţat grupul muzical The Muffs în 1991, în California de Sud.

Formaţia s-a remarcat în special prin hiturile ”Lucky Guy” şi ”Sad Tomorrow”, dar şi prin propria versiune a piesei ”Kids In America” a artistei britanice Kim Wilde.

”Ne pare foarte rău să anunţăm decesul colegei noastre de trupă şi a prietenei noastre dragi Kim Shattuck”, au scris ceilalţi componenţi ai The Muffs, Roy McDonald şi Ronnie Barnett.

”Pe lângă faptul că a fost o compozitoare genială, o chitaristă fenomenală şi o cântăreaţă/urlătoare extraordinară, Kim a fost o adevărată forţă a naturii. În timp ce se lupta cu SLA, ea a produs ultimul nostru album şi a supervizat fiecare componentă a discului, de la înregistrarea pieselor la copertă”, au adăugat cei doi muzicieni.

Decesul lui Shattuck a survenit cu câteva săptămâni înainte de lansarea ”No Holiday”, primul album al The Muffs după o pauză de cinci ani.

Solistul formaţiei Green Day, Billie Joe Armstrong, a adus joi un omagiu regretatei Kim Shattuck, una dintre compozitoarele sale preferate, după cum a dezvăluit muzicianul într-un mesaj postat joi pe Instagram. ”Toate interacţiunile mele cu ea au fost excelente. A fost una dintre compozitoarele mele preferate. Când am înregistrat ‘Dookie’ am ascultat constant primul album al Muffs. Vom auzi acel ţipăt rock n roll din Rai”, a scris Armstrong.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trump șochează în războiul cu Biden. Apel către China

Donald Trump a solicitat public Chinei să îl investigheze pe democratul Joe Biden, solicitare asemănătoare adresată Ucrainei, fapt care declanșat un scandal de proporții în urma căruia democrații au demarat procedura de destituire a președintelui american. În timp ce părăsea Casa Albă pentru o vizită în Florida, informează Reuters, Donald […]