Uniunea Geodezilor din România, cei care se ocupă cu reprezentările cartografice, și-a deschis filială la Chișinău: Cred că astăzi creăm un moment istoric, la fel ca în 1918

1 0

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, Uniunea Geodezilor din România a deschis o filială în Republica Moldova. Evenimentul a avut loc la Universitatea Tehnică din Moldova, transmite IPN.

„Cred că astăzi creăm un moment istoric, la fel ca în 1918. Astăzi este un moment special pentru Facultatea de Construcții, Geodezie și Cadastru. Participarea la acest eveniment a profesorilor și specialiștilor din Republica Moldova și România ne face să ne gândim că ne vom uni forțele pentru a îmbunătăți imaginea geodeziei.

România este, și a fost mereu alături de noi, cetățeni de rând ai Republicii Moldova”, a declarat Livia Nistor-Lopatenco, decanul Facultății de Construcții, Geodezie și Cadastru a UTM, în deschiderea evenimentului.

Petre Iuliu Dragomir, vicepreședintele Uniunii Geodezilor din România, a remarcat că numai prin unirea eforturilor geodezilor din România și Republica Moldova va fi mai ușor să lupți pentru creșterea prestigiului geodeziei și a autorității profesionale a celor. care lucrează în acest domeniu.

Angela Matcov, șeful Departamentului Cadastral al Agenției Servicii Publice, care a fost prezentă la evenimentul de lansare, a spus că realitățile actuale arată că geodezia, cadastrul sau administrarea terenului nu mai pot fi discutate separat, iar astfel de platforme sunt absolut necesare. să-și unească forțele.

„Împreună suntem mult mai puternici, astăzi, cu toate problemele existente, nu mai putem vorbi separat despre geodezie și cadastru, sau despre administrarea terenului. Toți facem aceleași eforturi”, a spus Angela Matcov.

Ștefan Crigan, director general adjunct al Agenției pentru Relații Funciare și Cadastru, a remarcat că lansarea filialei este un alt pas spre consolidarea eforturilor.

„Numai așa vom obține un succes mai mare. Noi, angajații Agenției pentru Relații Funciare și Cadastru, suntem foarte deschiși la cooperare. Avem mult de lucru în viitor”, a spus Stefan Krigan, conform IPN, citează R3media.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se complică situația războiului? Mircea Geoană: NATO va trimite, săptămâna viitoare, o capabilitate strategică în România – o aeronavă din flota AWACS. Cerul și teritoriul României sunt in deplină în siguranță!

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a anunțat că Alianţa Nord-Atlantică va trimite, săptămâna viitoare, o capabilitate strategică în România – o aeronavă din flota Airborne Warning and Control System (AWACS): ”Cerul şi teritoriul României sunt in deplină în siguranţă!” ”NATO va trimite, săptămâna viitoare, o capabilitate strategică în […]

You May Like